Usi de interior

Usi de interior glisante – toate tipurile de usi glisante

usi glisante la comanda

Astăzi vom vorbi despre usi de interior glisante sau culisante, montare usi pe perete sau in buzunar (in perete). Acest articol este despre tot ce tine de usi glisante, avantaje si dezavantaje. Cand e bine sa optam pentru o usa glisanta in loc de o usa standard batanta.

Usi glisante - ce reprezinta?

Deja toata lumea e obisnuita ca o usa ar trebui sa aiba balamale si are o deschidere normala (batanta) spre dreapta sau spre stanga. Dar sunt si situatii cand e nevoie de o usa pentru a separa doua spatii, dar nu e cu putinta sa montam o usa normala. Sau, din considerente de design usa batanta nu se integreaza asa cum ne-am dori. Ce alte optiuni avem? Usi glisante!

Usi glisante sau culisante

Nu este nici o diferenta intre usile glisante sau culisante. E acelas lucru si presupune deschidere laterala prin alunecare pe o sina. Deseori se opteaza pentru astfel de deschideri atunci cand la deschiderea normala foaia de usa ar lovi intr-un obiect situat in imediata apropiere sau ar limita semnificativ spatiul liber. Sau pur si simplu nu ar fi comod de utilizat. Doar, pe langa o piesa de design o usa de interior in primul rand trebuie sa ramana functionala.

usi culisante

Tipuri de montare a usilor glisante

Deschiderea pe exterior a usii

Usile glisante cu montare pe exterior presupun montarea sinei din aluminiu pe perete. Trebuie de tinut cont ca usa inchisa trebuie sa acopere integral golul de usa. Din acest motiv atunci cand se opteaza pentru usi glisante foile de usa trebuie comandate cu 10 cm mai late decat golul usii si cu 5 cm mai inalte. 

Izolare fonica a usilor glisante

Sa stiti ca o usa glisanta niciodata nu va oferi aceeasi izolare fonica sau impotriva curentilor de aier ca o usa batanta. Usa culisanta este distantata de perete. Iar distanta foii de usa depinde de mai multi factori. In cazul in care aveti montata plinta care de obicei are 16mm grosime foaia de usa va fi la aproximativ 20mm distantata fata de planul peretelui. Desigur, daca chiar deasupra usii se afla rigla din beton, atunci sina de montare poate fi montata si de rigla. 

usi glisante cu mecanism terno scorevolli
Usa glisanta 1 canat

Mecanismele usilor glisante presupun sina de montare, rolele ce asigura mobilitatea usii si ghidajul de jos. Deci, o usa glisanta atarna in aer. De aceea trebuie ales cu atentie tipul de mecanism pentru usi in functie de greutatea acestora. In partea de jos pentru evitarea balansarii acesteia se monteaza un ghidaj pe podea. Usile glisante pot fi intr-un singur canat, usi duble, triple sau chiar si patru usi cu deschidere opusa sau in aceeasi directie.

usi glisante cu sistem DRAG
Usi glisante cu sistem DRAG
usi glisante duble
Usi glisante 2 canate

Iar cand avem un gol foarte mare putem opta pentru o usa glisanta formata din mai multe canate montata chiar in spatiul de interior al golului de usa.

usi glisante chisinau
Usi glisante 4 canate

Fisa tehnica usa glisanta in patru canate

usi glisante de interior PORTO glisanta 4
Usi glisante mecanism RUSTIC (tip hambar)

Mecanism RUSTIC (tip hambar)

Principalele avantaje ale utilizării ușilor interioare glisante tip hambar cu mecanism retro.
Din ce în ce mai mult, puteți vedea o ușă glisantă ascunsă în interior. Modelul Rustico a câștigat popularitate în rândul consumatorilor care apreciază estetica, caracterul practic și funcționalitatea. Să evidențiem avantajele cheie ale utilizării sistemelor de glisare:
– universalitatea utilizării. Ușa poate fi deschisă din dreapta sau din stânga;
– aspectul clasic. Mecanismele și fitingurile sunt și ele un element de decor pronunțat al încăperii;
– o varietate de opțiuni de decor. Panourile ușilor pot fi vopsite în culoarea pereților sau decorate în tonul panourilor din lemn;
– Accesorii de încredere. Producătorul din Germania garantează o durată lungă de viață a mecanismului retractabil și este atașat;
– păstrarea dimensiunii și formei. Interiorul culisant cu mecanism ascuns nu scârțâie, nu se îndoaie și își păstrează geometria pe toată durata utilizării blocului ușii.

Mecanism usi glisante MAGIC 2

Un alt tip de mecanism pentru usi glisante este MAGIC 2 de la Terno Scorrevolli. Este cel mai potrivit pentru stilul Minimalist sau Loft. Mecanismul reprezinta un sistem ascuns, find incastrat in foaia de usa. Este total invizibil. Nu are nevoie de masca decorativa. Si inafara de foaia de usa nu se vede absolut nimic nici cand usa este inchisa, nici cand usa este deschisa. Iar daca e sa folosim o usa ce poate fi finisata in culorile peretilor putem zice ca e aproape o usa INVIZIBILA (filomuro).

usi glisante sistem magic 2

Cu referire la cele menționate mai sus salonul de uși SERVISAN Vă propune usi de interior batante, usi glisante, usi pliante si parchet de cea mai bună calitate, verificată în timp de clienți mulțumiți și garantată de reputația câștigată în timp prin perfecționare, cercetare și muncă asiduă de către OMEGA-FACTORY, RODOS, BARLINEK, ș.a.

Va asteptam cu drag in salonul de usi SERVISAN in Chisinau, MD, str. I. Gagarin 13 pentru a primi o consultatie completa, pentru a va raspunde la toate intrebarile aparute si pentru a comanda modelul de usa dorit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

postări asemănatoare