CUM AFLĂM CE MARIMI DE UȘĂ NE TREBUIE
pentru usi de marimi standard

Determinarea corectă a dimensiunilor de ușă de interior este foarte importantă. Înainte de a face o achiziție, trebuie luate dimensiunile exacte ale golurilor de ușă. Există standarde stabilite pentru ușile de interior, dar acestea nu reprezintă întotdeauna opțiunea exactă de care aveți nevoie. Fabricile produc atat usi de marimi standard, cat si usi de marimi nestandard (personalizate). 

CUM SE MĂSOARĂ CORECT?

  • Măsurați lățimea  golului de ușă în cel puțin trei puncte. Se ia în calcul valoarea cea mai mică. 
  • Verificați verticalitatea golului de ușă și verticalitatea peretelui.
  • Măsurați înălțimea golului de ușă în cel puțin două puncte. Sea ia în calcul cea mai mică valoare.
  • Măsurați grosimea peretelui în spațiul de interior a golului ușii în cel puțin patru puncte. Se ia în calcul valorile cele mai mari.

CUM AFLAM CE GOL DE USA TREBUIE SA AVEM pentru usi de marimi standard ?  

Trebuie să țineți cont că lățimea golului de ușă pentru usi de dimensiuni standard si nu numai include lățimea foii de ușă + lățimea tocului ușii de ambele părți + distanțele dintre foaia de ușă și tocul ușii + spațiile pentru spuma de montare din ambele părți ce trebuie să constituie 1,5-2,0cm.

Înălțimea golului de ușă include înălțimea foii de ușă + spațiul de jos ce trebuie să constituie între 1,0-1,5 cm + spațiul dintre foaia de ușă și tocul ușii + grosimea tocului de ușă + spațiul pentru spuma de montare ce constituie 1,0-2,0 cm.

Sfatul nostru e sa ajustati dimensiunile golului de usa pentru usi de dimensiuni standard. Astfel veti evita niste costuri suplimentare ce presupune executarea de usi de dimensiuni nestandard, care deseori inseamna 20-30%.

Măsurarea corectă a ușilor interioare este cheia instalării cu succes și a funcționării ulterioare.